De motivatie in de brief, met als onderwerp “Centrumontwikkeling Zuidlaren – uitwerking motie 2023.18 ondergronds parkeren voorzijde PBH”, is voor onze fracties onvoldoende om de impact helder te krijgen van de afdoening van de motie

We stelden daarom onder andere de volgende vragen:

  1. Wat is financieel het verschil tussen ondergrondsparkeren voor het appartementencomplex en het ondergrondsparkeren voor de appartementen en werkenden onder de supermarkt?
  2. Het college neemt als uitgangspunt de kosten. Wij zien geen verkenning van de toegevoegde waarde / opbrengsten van parkeren ondergronds. Wat is de invloed op de waarde van de appartementen indien er een parkeerplaats in een parkeergarage aanwezig is?
  3. Hebt u locaties op het oog voor het lang parkeren en hebt u daar zeggenschap over, met andere woorden hoe reëel is deze oplossingsrichting?
  4. Het is opvallend dat de appartementeneigenaren niet als langparkeerders genoemd worden. Welke oplossingen gaat u voor deze groep verkennen c.q. toepassen? 
  5. Het parkeren van werkenden is al jaren een onderwerp van gesprek en tot op heden hebben de inspanningen niet tot de gewenste oplossing geleid. Wat maakt dat u verwacht dat dit nu wel een reële oplossing is?

Zodra wij de antwoorden hebben, delen wij deze uiteraard weer met jullie. 

Bekijk hier al onze gestelde vragen.